Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 27 lis 2014, o 11:22



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Jaki agregat do klimatyzacji ? 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 19:37
Posty: 1759
Był: wczoraj, o 21:08

Lokalizacja: Kraków
Załoga: komplet
Twoja budka: RTG
Tel. nr: 501580353

Ostrzeżenia: 0
Post Jaki agregat do klimatyzacji ?
stan napisał(a):
Silnik agregatu klimy potrafi na starcie brać do trzech razy więcej prądu

Adi napisał(a):
No to Kipor 1000 powinien "zafungować".........


o tym właśnie rozmawialiśmy z Dunim
1000czka, raz funguje raz nie a 2000 na pewno jest OK.

_________________
Pusia


22 cze 2012, o 07:21
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2011, o 11:41
Posty: 6169
Był: wczoraj, o 23:30


Ostrzeżenia: 0
Post Jaki agregat do klimatyzacji ?
papamila napisał(a):
reklamowany jako najcichszy (62dB), najlżejszy (24kg) i gwarantujący start poniżej 2,9A



Jeśli prąd rozruchowy jak pisał Jarek Papamila jest poniżej 3A to moc jaką będzie musiał wtedy dostarczyć agregat przy 230V to: 690W. Ten mniejszy Kipor czy Honda (700 mógły nie dać sobie rady), ale ten teoretycznie powinien. Tak jak pisał Jarek - jego nowością jest mniejszy prąd rozruchu

Robert - może potestujemy na następnym spotkaniu. Wezmę tą Hondę, a klima już jest u Ciebie i zobaczymy jak sobie daje radę.

Jak ktoś ma możliwość to oczywiście, że lepszy 2000 W, bo suszarki naszych kochanych żon w zdecydowanej większości mają ok 1200 lub nawet 1600W, czajniki elektryczne też grubo powyżej 1000W. Tylko agregat 2kW jest droższy i cięższy. Znam tylko jedną żonę (nie moją), któa ma suszarkę poniżej 1000W (i wodę mineralną też ma)

_________________
Obrazek

Obrazek

KM è morto


22 cze 2012, o 07:35
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sty 2011, o 20:52
Posty: 2708
Był: dzisiaj, o 05:47

Lokalizacja: Szczecin
Załoga: G-Team
Twoja budka: Peugeot J5 Adria
Tel. nr: 600464645
Skype: gromowski-st
gg: 2443098

Ostrzeżenia: 0
Post Jaki agregat do klimatyzacji ?
Komplecik napisał(a):
o tym właśnie rozmawialiśmy z Dunim
1000czka, raz funguje raz nie a 2000 na pewno jest OK.


Potwierdzę tylko to co napisał Adi.
Prąd rozruchu trzeba sprawdzić w dokumentacji, są takie które łagodnie (powoli) ruszają i prąd rozruchu nie jest wiele wyższy od roboczego, wtedy 1000W agregat by wystarczył.
Niestety taki na pewno zawiera sporo elektroniki i tak więc inverter w agregacie jest konieczny.

_________________
Czasem czuję że budzi się we mnie zwierzę, ale .... obawiam się że jest to leniwiec ;)


22 cze 2012, o 07:52
Zobacz profil

Dołączył(a): 13 sty 2011, o 23:27
Posty: 366
Był: 2 lis 2014, o 17:24

Załoga: Papamila
Twoja budka: RIMOR
Tel. nr: 600028837
Skype: papamilagala

Ostrzeżenia: 0
Post Jaki agregat do klimatyzacji ?
Adi,
dzięki za posprzątanie,

jeszcze jeden off
czy ktoś potrzebuje niemieckie butle?
mam dwie, nowe, z propanem
pozbędę się za 100zł (praktycznie cena gazu)
zalegają mi też kliny najazdowe, nowe, nośność 2t/szt - 50 zł komplet 2 szt

a teraz nareszcie jadę po auto (opóznienie 6 tygodni, masakra) :spadam


22 cze 2012, o 08:07
Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 19:37
Posty: 1759
Był: wczoraj, o 21:08

Lokalizacja: Kraków
Załoga: komplet
Twoja budka: RTG
Tel. nr: 501580353

Ostrzeżenia: 0
Post Jaki agregat do klimatyzacji ?
Adi napisał(a):
może potestujemy na następnym spotkaniu. Wezmę tą Hondę

jak najbardziej sam jestem ciekaw i na 99,99999999999999999% będzie OK.

jest tylko jedno Ale! Kipor tych samych paramertrów co Honda to dalej kipor a Hnda!!! to Honda niby to samo aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa co innego ,dla tego opcja pewna dla kipora2000 i jest gut:-)

_________________
Pusia


22 cze 2012, o 08:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2011, o 11:41
Posty: 6169
Był: wczoraj, o 23:30


Ostrzeżenia: 0
Post Jaki agregat do klimatyzacji ?
Komplecik napisał(a):
jest tylko jedno Ale! Kipor tych samych paramertrów co Honda to dalej kipor a Hnda!!! to Honda niby to samo aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa co innego ,dla tego opcja pewna dla kipora2000 i jest gut:-)


Pewnie tak, bo cena Hondy jest porażająca, i wielokrotnie wyższa od Kipora. Kipora nie mam, więc testy możemy tylko na Hondzie Eu10i - bo taką mam. (suszarka 750W pewnej żony i mój energblok na tym działały jak mi akku padł i obudziłem się z zimna)

_________________
Obrazek

Obrazek

KM è morto


22 cze 2012, o 08:54
Zobacz profil

Dołączył(a): 8 sty 2012, o 14:35
Posty: 948
Był: 24 gru 2013, o 09:58

Lokalizacja: stolica żużla
Załoga: szymcy i wściekli
Twoja budka: vw karmann
Tel. nr: 602337386

Ostrzeżenia: 0
Post Jaki agregat do klimatyzacji ?
ja mam kipora i teraz widze ze to błąd ,
kipor jest cholernie ciężki więc stoi sobie w garażu ,gdybym posłuchał forumowych specjalistow i kupił hondę
z pewnością woziłbym go ze sobą i używał,o !
_yes

ps. papamila ja operuje na niemieckich butlach więc bym się skusił na te twoje i uwolnił cię od cięzaru _thumbsup

_________________
Platon - Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę


22 cze 2012, o 09:48
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2011, o 11:41
Posty: 6169
Był: wczoraj, o 23:30


Ostrzeżenia: 0
Post Jaki agregat do klimatyzacji ?
papamila napisał(a):
jeszcze jeden off
czy ktoś potrzebuje niemieckie butle?
mam dwie, nowe, z propanem
pozbędę się za 100zł (praktycznie cena gazu)
zalegają mi też kliny najazdowe, nowe, nośność 2t/szt - 50 zł komplet 2 szt


oraz

szymek napisał(a):
papamila ja operuje na niemieckich butlach więc bym się skusił na te twoje i uwolnił cię od cięzaru



_prosi

Dział do wymiany towaru na elektroniczne lub prawdziwe papierki wymyślone przez Fenicjan

_________________
Obrazek

Obrazek

KM è morto


22 cze 2012, o 10:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 gru 2011, o 19:37
Posty: 1759
Był: wczoraj, o 21:08

Lokalizacja: Kraków
Załoga: komplet
Twoja budka: RTG
Tel. nr: 501580353

Ostrzeżenia: 0
Post Jaki agregat do klimatyzacji ?
szymek napisał(a):
kipor jest cholernie ciężki więc stoi sobie w garażu ,gdybym posłuchał forumowych specjalistow i kupił hondę
z pewnością woziłbym go ze sobą i używał,o !



posluchaj forumowych specjalistow kup HONDE a z kiporkiem się przecież jakoś dogadamy, czlowiek nie jest taki co by się nie dogadał :smieszek _takaemotka _takaemotka _takaemotka

_________________
Pusia


22 cze 2012, o 12:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Usuń ciasteczka | Ekipa
Nieprzeczytane posty | Nowe posty | Zobacz swoje posty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL